Κυριακή 4 Μαΐου 2014

                           ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η τηλεόραση είναι ένα σύστημα τηλεπικοινωνίας που χρησιμεύει στη μετάδοση και λήψη κινούμενων εικόνων και ήχου εξ αποστάσεως. Αποτελεί το κυριότερο και δημοφιλέστερο Μέσο Μαζικής Επικοινωνίας και η χρήση της είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο.













ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΑ




Αναλογικό σήμα είναι η ρέουσα πληροφορία που λαμβάνει συνεχείς τιμές σε ένα μέσο μετάδοσης συναρτήσει του χρόνου αντικατοπτρίζοντας τη διακύμανση μιας ποιότητας που μεταβάλλεται ομοίως στον χρόνο, καθώς αυτός οδεύει προς τα εμπρός. Ο όρος συνήθως αναφέρεται σε ηλεκτρικά σήματα, ομοίως όμως φορείς αναλογικών σημάτων είναι μηχανικά, αέρια, υδραυλικά και άλλα συστήματα.




ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΗΜΑ


Η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση είναι μια εφαρμογή της ψηφιακής τεχνολογίας που παρέχει μεγαλύτερο αριθμό καναλιών και/ή καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου μέσω μιας συμβατικής κεραίας αντί μιας δορυφορικής σύνδεσης. Για παράδειγμα, στο ίδιο κανάλι UHF μπορούν να εκπέμπουν μέχρι και 4 κανάλια με συμβατική ποιότητα εικόνας, ή ένα κανάλι με εικόνα υψηλής ευκρίνειας.






ΕΓΧΡΩΜΗ ΕΙΚΟΝΑ


Στις 25 Ιουνίου του 1951 , το αμερικανικό κανάλι CBS , μεταδίδει την πρώτη έγχρωμη εκπομπή .
Σχεδόν κανείς όμως δεν μπορεί να τη δει έγχρωμα μιας και όλοι διαθέτουν ασπρόμαυρες συσκευές.



Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ




Ο τηλεθεατής του μέλλοντος θα κάθεται αναπαυτικά στον καναπέ του, θα «χτυπά» τα δάχτυλά του για να ανάψει την, πάχους χαρτιού, αναρτημένη στον τοίχο τηλεόρασή του, θα διαλέγει φωνητικά το κανάλι της επιλογής του και θα παρακολουθεί το πρόγραμμα που επιθυμεί σε 3D.



To  τηλεχειριστήριο θα είναι …άυλο: απλά η κίνηση των χεριών και η φωνή του τηλεθεατή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου